Dobrodošli na web stranicu sertifikacionog tela DQS. Drago nam je da ste pokazali interesovanje za DQS. Važno nam je da održavamo privatnost podataka naših klijenata i drugih zainteresovanih strana kao i da se pridržavamo tajnosti telekomunikacijskih podataka pri kreiranju naših proizvoda iusluga.
Sve javno dostupne stranice mogu se posećivati bez posebnih ovlašćenja korisnika. Kako bismo kontinuirano poboljšavali prisutnost DQS-a na internetu, tokom poseta našoj web stranici prikupljaju se statističke informacije, poput broja posetilaca na stranici. Beleži se korisnik, IP adresa, vrsta kompjutera i pretraživača, datum posete, vreme posete i zapisi o pristupu datotekama u download području. Ove se informacije koriste isključivo u interne svrhe.
Alati koji se koriste na ovoj web stranici uključuju Google Analytics, Google Inc. uslugu za web analizu (“Google2). Google Analytics koristi tzv. “kolačiće”, tekstualne podatke koji se spremaju na Vašem kompjuteru i omogućuju analizu Vaših aktivnosti na stranici (učestalost, navigacija, linkovi, preferencije itd.). Informacije dobijene na temelju kolačića prilikom Vaše posete ovoj stranici (uključujući Vašu IP-adresu) čuvaju se na Google server-u u SAD-u. Google ove informacije koristi za evaluaciju Vašeg korišćenja web stranice, pripremu izveštaja o ukupnim aktivnostima na stranici za webmastera i za potrebe daljeg usavršavanja Internet usluge. Google ove informacije može ustupiti trećim stranama, unutar zakonskih okvira ili ako te treće strane ugovorno obrađuju podatke za Google. Google ni u kom slučaju ne sme povezati te podatke ili druge Goggle podatke s Vašom IP adresom. Podešavanjem svog pretraživača možete sprečiti instalaciju kolačića, ali to bi moglo uticati na potpun pristup svim funkcijama web stranice. Korišćenjem ove web stranice Google-u dajete svoj pristanak na prikupljanje i obradu podataka o Vašoj internet aktivnosti unutar konteksta, gore navedene vrste i svrhe. Za više detalja molimo Vas da pročitate Google opšte uslove poslovanja na http://www.google.com/analytics/de-DE/tos.html.

Bez Vašeg izričitog pristanka nema automatskog prikupljanja, obrade ili korišćenja ličnih podataka korišćenih prilikom posete Internetu. Od Vas se neće tražiti otkrivanje ličnih podataka kako biste koristili našu web stranicu. Ali, u određenim slučajevima, biće potrebno da unesete svoje ime i adresu kao i neke dodatne informacije kako bismo Vam mogli pružiti traženu uslugu. U svakom takvom slučaju, bićete upozoreni. Zatim, mi ćemo arhivirati  samo one podatke koje ste nam dali dobrovoljnoiliautomatski.
Na primer: kad unesete svoje podatke u kontakt obrazac, dobrovoljno ih dajete DQS-u. Obrasci se e-mailom prosleđuju DQS-u, bez dodatne enkripcije. Napominjemo da tokom prenosa sve informacije mogu biti dostupne trećim stranama. Za potrebe sigurnosti, ne biste trebali davati nikakve lozinke ili druge informacije koje želite zadržati u tajnosti. Svi dati podaci ili podaci unešeni u online obrasce elektronski se arhiviraju. Ako želite da promenite ili korigujete podatke koje čuvate kod nas ili ako išta želite izbrisati, molimo da nas obavestite putem e-maila. Sa svim traženim osobnim podacima postupa se u skladu s Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije.
Vaše podatke nećemo prosleđivati trećim stranama, osim ukoliko to ne zahteva obrada Vašeg zahteva. U slučaju korišćenja usluga eksternog partnera pri obradi podataka, ugovorom ih obavezujemo na upravljanje podacima u skladu s propisima o zaštiti podataka i našim vlastitim zahtevima a zabranjujemo korišćenje istih podataka za svoje ciljeve ili njihovo prosjeđivanje trećim stranama. Javnim telima podaci su dostupni u skladu sa zakonom. I naši zaposleni i naši partneriobavezanisunaodržavanjepoverljivosti.
Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vam olakšala upotrebu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje web server šalje Vašem pretraživaču i koji se čuvaju na Vašem hard disku. Pretraživači su obično podešeni da dopuste korišćenje kolačića. Većina pretraživača dopušta i onemogućavanje kolačića ili može biti podešena da prikazuje upozorenje pre dopuštanja upotrebe kolačića.
Što se tiče direktnih ili indirektnih hiperveza prema drugim Internet stranicama van područija odgovornosti DQS-a, svaka potencijalna odgovornost DQS-a ograničena je na slučajeve gde DQS ima saznanje o sadržajima i gde bi bilo tehnički izvodljivo i razumno za DQS da spreči korišćenje protivzakonitog sadržaja. Ovime izričito izjavljujemo da u trenutku postavljanja hiperveza na povezanim stranicama nije bilo dokaza o protivzakonitom sadržaju. Nemamo nikakvog uticaja na sadašnji ili budući dizajn, sadržaj ili autorska prava povezanih stranica. Ovime se izričito ograđujemo od svih sadržaja svih povezanih stranica koji su promenjeni nakon postavljanja hiperveza, i od bilo kojeg sadržaja koji se može smatrati protuzakonitim ili nemoralnim.
Ne prihvatamo odgovornost za stranice drugih organizacija kojima se pristupa putem hiperveza nanašojstranici.
Sadržaj ove web stranice podleže autorskim pravima. Osim za potrebe korišćenja u privatne svrhe ili druge vlastite svrhe u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, prikazane informacije i sadržaji mogu se koristiti samo uz odobrenje DQS.
Na zahtev i u skladu s primenjivim zakonima, pismeno ćemo Vas obavijestiti koje smo Vaše osobne podatkepohranili. Naš javni indeks procedura pregled podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. U skladu sa zakonom, Vi imate pravo na korekciju, brisanje ili blokiranje tih podatakaoličnosti.
DQS primenjuje tehničke i organizacione bezbednosne mere kako bi se primljeni podaci zaštitili od slučajne ili namerne manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa neovlašćenih osoba. Naše bezbednosne mere se kontinuirano nadograđuju kako bi bile u skladu s najnovijim tehnološkim dostignućima.
Ako imate pitanja u vezi s obradom Vaših ličnih podataka, slobodno nam se obratite:

DQS d.o.o. Beograd
dragana.radenkovic@dqs-serbia.rs
Piva Karamatijevića 14
11000 Beograd
Srbija
Tel. +381 64 175 35 80